ОВДП-аукціони: Мінфін залучив до бюджету ще 7,7 млрд гривень

21 червня розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики забезпечило надходження до бюджету на рівні 7,7 млрд гривень.

Купити військові облігації – на який дохід можна буде розраховувати

За даними прес-служби Міністерства фінансів, минулого вівторка інвесторам було запропоновано п’ять випусків військових ОВДП.

Гривневі облігації вдалося розмістити на загальну суму 1188 млн гривень, тоді як номіновані в іноземній валюті забезпечили надходження до держбюджету на рівні $101 млн і €121 млн.

Серед держпаперів, номінованих у гривні, найбільш популярними за результатами вчорашніх ОВДП-аукціонів виявилися «короткі» тримісячні облігації. Ставка прибутковості тут склала 9,5%, а бюджет від розміщення цього випуску отримав 1,135 млрд гривень.

Облігацій, термін обігу яких становить шість місяців, відомство продало на 30 млн гривень: ці ОВДП розміщувалися під 10%.

Продаж гривневих паперів з терміном обігу 1,5 року 21 червня приніс бюджету 23 млн гривень: тут річна ставка прибутковості склала 11,5%.

Що ж до облігацій, номінованих в іноземній валюті, то інвестори минулого вівторка мали змогу придбати як доларові, так і єврові ОВДП.

Шестимісячні держпапери, номіновані у валюті США, 21 червня розміщувалися під 3,5% і принесли бюджету близько 3 млрд гривень в еквіваленті.

Водночас, ставка прибутковості для ОВДП у євро, термін обігу яких становить 12 місяців, склала 3,7%, а надходження до держбюджету перевищили 3,5 млрд гривень в еквіваленті.

Нагадаємо, кількість вкладників у військові ОВДП серед фізичних та юридичних осіб минулого тижня зросла з 89 000 до майже 94 000.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd