До купівлі військових ОВДП долучилися ще 4700 громадян і представників бізнесу – НБУ

До купівлі військових облігацій внутрішньої держпозики долучилися ще 4700 громадян та представників бізнесу: кількість вкладників серед фізичних та юридичних осіб минулого тижня зросла з 89 000 до майже 94 000.

Купити військові облігації – на який дохід можна буде розраховувати

З моменту введення військового стану Мінфін провів 49 ОВДП-аукціонів, у рамках яких інвесторам пропонувалися військові облігації внутрішньої держпозики. Купуючи такі держпапери, інвестори підтримують фінансову оборону України та допомагають державі протистояти ворогові.

У рамках аукціонів з розміщення військових облігацій Міністерству фінансів вдалося залучити до держбюджету понад 80 млрд гривень, а також близько $214,8 млн та €283,4 млн.

Згідно з інформацією, наданою депозитарієм Національного банку, станом на 20 червня загальний обсяг вкладень громадян та бізнесу у військові ОВДП становить понад 10,3 млрд гривень, $71,4 млн та €34,5 млн.

Обсяг гривневих вкладень фізичних та юридичних осіб становить 12,7% від загального обсягу куплених військових ОВДП, номінованих у гривні, тоді як доларові інвестиції цієї категорії покупців облігацій становлять 33,6% від загального обсягу військових ОВДП, номінованих в американській валюті.

Що ж до вкладень громадян та бізнесу у євро, то вони становлять 12,3% від загального обсягу куплених облігацій, номінованих у європейській валюті.

У той же час найбільшими власниками військових ОВДП, як і раніше, залишаються банки – первинні дилери. Нерезиденти ж володіють військовими облігаціями на загальну суму 593,4 млн грн.

Варто зазначити, що на ОВДП-аукціонах 21 червня інвесторам будуть запропоновані військові облігації внутрішньої держпозики з терміном обігу 3 місяці, 6 місяців та 1,5 роки.

У Міністерстві фінансів нагадують, що військові ОВДП є одним із основних інструментів фінансування нашої перемоги.

«Допоможіть державі протистояти ворогові інвестиціями», – наголошується у повідомленні прес-служби Мінфіну.

Нагадаємо, Мінфін не буде підвищувати ставки за військовими облігаціями попри позицію Нацбанку.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd