«Ведмежий» тренд на ринку акцій збережеться у 2023 році

«Ведмежий» тренд на американському ринку акцій не закінчився і, ймовірно, продовжиться у 2023 році. Так вважають аналітики Goldman Sachs Group Inc, пише Bloomberg.

Goldman Sachs очікує збереження «ведмежого» тренду на ринку акцій у 2023  році — Мінфін

«Умови, які зазвичай відповідають „дну“ ринку акцій, на цей час не дотримані», — зазначають експерти Goldman Пітер Оппенгеймер та Шерон Белл.

За їх словами, Федеральна резервна система (ФРС) має завершити цикл підвищення базової ставки, і в котируваннях акцій має бути врахована рецесія в економіці, перш ніж фондовий ринок зможе розпочати підйом.

Згідно з прогнозом аналітиків, індекс S&P 500 завершить наступний рік на рівні 4000 пунктів, що лише на 0,9% вище за його значення на закриття ринку в п'ятницю. Зведений індекс найбільших компаній Європи Stoxx Europe 600, за оцінками експертів, перебуватиме на рівні 450 пунктів до кінця 2023 року — на 4% вище, ніж зараз.

Сигнали уповільнення інфляції в США та новини про деяке пом'якшення ковідних обмежень у Китаї призвели до підйому світових ринків акцій із середини жовтня, зазначає Bloomberg.

У Goldman, однак, вважають, що це зростання не буде стійким, оскільки фондові ринки зазвичай не починають відновлення доти, доки темпи погіршення ситуації в економіці та зростання корпоративних прибутків не сповільняться.

«У короткостроковій перспективі на ринки, ймовірно, чекають висока волатильність і спад», — зазначають вони.

Такої ж думки дотримується і експерт Morgan Stanley Майкл Вілсон, який підтвердив у понеділок свій прогноз, згідно з яким фондовий ринок США завершить 2023 практично на поточному рівні. Вілсон вважає, що наступний рік для ринку буде нерівним, прогнозуючи серйозний спад у першому кварталі.

Аналітик очікує, що S&P 500 впаде до 3000 пунктів у січні-березні 2023 року.

«Ринку ще необхідно закласти ризик погіршення корпоративних прибутків, і цей фактор стане каталізатором падіння індексу до нових мінімумів», — вважає Вілсон.

Згідно з прогнозом експертів Goldman, азіатські ринки акцій продемонструють позитивнішу динаміку наступного року. Індекс MSCI Asia-Pacific, без урахування Японії, як очікується, завершить 2023 рік на рівні 550 пунктів, що передбачає його 11% зростання з поточного рівня.

Нагадаємо, минулого тижня акції на азійських ринках впали, а долар виріс у середу на тлі падіння вибуху у Польщі, який, за словами української і польської влади, був викликаний ракетою російського виробництва.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd