Падіння ракети на територію Польщі відбилося на азійському та російському ринках

Сьогодні, 16 листопада, акції на азійських ринках впали, а долар зріс після падіння ракети на територію Польщі, пише Reuters. Також подія відбилася і на Мосбіржі.

Занепокоєння з приводу потенційного посилення геополітичної напруженості викликало падіння на 1% індексу акцій Азійсько-Тихоокеанського регіону MSCI, інформує агенція.

Австралійські акції впали на 0,4%, а японський фондовий індекс Nikkei знизився на 0,1%. Гонконзький індекс Hang Seng знизився на 1,1%, а китайський CSI 300 впав на 0,4%.

На початку торгів ф'ючерси на загальноєвропейський фондовий індекс Euro Stoxx 50 втратили 0,9%, ф'ючерси на німецький індекс DAX знизилися на 1%, а ф'ючерси на FTSE впали на 0,5%.

Крім того, індекс Мосбіржі різко впав на тлі повідомлень про вибух ракет у Польщі. Розпродаж на російському ринку почався після того, як Польща повідомила про падіння ракет на її території. Впали акції: Сбєрбанку — на 4,81%, Газпрома — на 4,29%, ЛУКОЙЛа — на 3,34%, НОВАТЕКа — на 4,36%, та акції Яндекса — на 5,69%.

Проте російські акції перейшли до зростання після того, як агентство Reuters із посиланням на свої джерела передало, що президент США Джо Байден повідомив партнерам НАТО і G7, що вчорашній вибух у Польщі став результатом роботи української ППО.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd