За шість тижнів капіталізація Ethereum скоротилася більш ніж на $124 млрд

За шість тижнів капіталізація Ethereum скоротилася на понад $124 млрд, повідомляє Banker.ua з посиланням на матеріали Coinspot.

Дни майнинга Ethereum сочтены. Виталик Бутерин рассказал, когда состоится  переход сети на алгоритм Proof-of-Stake

За останні два місяці друга за величиною цифрова валюта зазнала колосальних втрат: капіталізація ETH скоротилася більш як на $124 млрд.

Вранці 24 червня Ethereum торгується на рівні $1.138,41 за монету, тоді як трохи більше ніж півроку тому – у листопаді 2021-го курс ETH досягав $4891,7. З того часу вартість цифрової валюти знизилася на 75%.

На думку експертів Glassnode, відступ Ethereum пов’язаний із кризою фондового ринку, з якою нині корелюють цифрові валюти. Так, мережева активність на Ethereum протягом півроку значно знизилася плюс різко скоротилася активність користувачів DeFi-додатків та посилився відтік капіталу з NFT-ринку.

Bitcoin вранці у п’ятницю торгується біля позначки $20.827,2, вартість Tether складає $0,9988, за 1 USD Coin дають $1,0009, курс BNB досягає $230,50, а XRP – $0,36689 за монету.

Експерти впевнені, що обвал криптовалютного ринку загалом сприяє оздоровленню індустрії: її залишають спекулянти, за рахунок чого волатильність BTC та альткоїнів слабшає.

Варто зазначити, що днями аналітики Paxos провели опитування з метою моніторингу громадської думки на тлі падіння криптовалютного ринку.

Згідно з результатами дослідження, побоювання респондентів-інвесторів щодо падіння криптовалютного ринку посіли лише п’яте місце, пропустивши вперед проблеми на фондовому ринку, занепокоєння, пов’язане з геополітичними факторами, глобальними медичними обмеженнями та знеціненням фіатної валюти. При цьому третина опитаних вважає Bitcoin найкращою альтернативою золоту.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd