З початку війни гривневі вклади населення зросли на 21,6% – НБУ

З початку війни обсяг коштів клієнтів у банківській системі України зріс на 83,6 млрд гривень. Про це в інтерв’ю Euromoney magazine повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.

Гривневі вклади населення зросли найвищими за 10 років темпами | Економічна  правдаЗа словами голови Нацбанку, фінансовий та банківський сектори України на сьогоднішній день залишаються стабільними.

«Обсяг коштів клієнтів у банківській системі на 22 квітня зріс на 83,6 млрд гривень порівняно з початком війни. Гривневі вклади населення від початку бойових дій зросли на 21,6%», – повідомив в інтерв’ю Кирило Шевченко.

Також керівник НБУ нагадав, що на початку війни з метою підтримки ліквідності банків регулятор ввів для фінустанов можливість бланкового рефінансування.

За словами Кирила Шевченка, спочатку попит на бланкове рефінансування з боку банків був значним, тоді як сьогодні фінустанови достроково повертають кредити.

«Так, обсяг бланкових кредитів рефінансування скоротився більш ніж у 3 рази – з пікових 32,3 млрд гривень на початку березня до нижче 9 млрд гривень», – зазначають у Нацбанку.

Крім того, додає Шевченко, банківська система сьогодні забезпечує безперебійне проведення платежів плюс вживаються всі необхідні заходи для того, щоб регіони України мали доступ до готівкових коштів.

Також, зазначають у НБУ, регулятор зосереджений на зв’язку з міжнародними партнерами.

«Наша мета – посилити санкційний тиск на рф та забезпечити джерела фінансування української економіки», – зазначив в інтерв’ю голова Нацбанку.

Нагадаємо, за даними Офісу Президента, прямі втрати української економіки в результаті військової агресії з боку рф за тиждень зросли на $3,1 млрд.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd