Вартість золота продовжує знижуватися 25 квітня

Вартість золота в понеділок вранці знижується на перспективах подальшого посилення монетарної політики Федеральної резервної системи (ФРС) США, що наближаються, свідчать дані торгів.

Золото 999 пробы: свойства сплава, цена за грамм, для чего используется

Станом на 8:13 EET ціна червневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex опускається на 16,4 долара, або на 0,84%, до 1918,4 долара за тройську унцію. Травневий ф'ючерс на срібло дешевшає на 1,74%, до 23,837 долара за унцію.

Ціна на золото продовжує знижуватись після падіння майже на 3% за підсумками минулого тижня. У фокусі інвесторів є заяви представників Федрезерва США щодо курсу подальшої політики регулятора. Раніше голова ФРС Джером Пауелл вже заявив про необхідність продовження підвищення облікової ставки, а також анонсував її зростання одразу на 0,5 п.п. за підсумками травневого засідання.

Такі очікування, зокрема, стали фактором зростання курсу долара. Дорогіший долар робить золото менш вигідним для власників іншої валюти. Це, а також збільшення прибутковості і, відповідно, привабливості американського держборгу як альтернативного дорогоцінного металу напряму "надійних" інвестицій знижує попит на золото.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd