Вартість російських євробондів впала в очікуванні дефолту рф

Ризик дефолту росії за зовнішніми зобов’язаннями зростає, інвестори почали готуватися до того, що адміністрація президента США Джо Байдена повністю заблокує виплати за російськими євробондами іноземним інвесторам з наступного тижня.

России грозит дефолт из-за санкций, – JPMorgan - Экономика

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість страхування російського суверенного боргу, яке використовується для захисту інвесторів від неплатежів, зросло у середу, що свідчить про 90% ймовірність дефолту протягом одного року. За даними ICE Data Services, ця ймовірність оцінювалася у 77% ще напередодні, у вівторок.

Зростання ризику дефолту пов’язане з рішенням Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, яке, як очікується, припинить дію тимчасового дозволу на проведення виплат за російськими євробондами після закінчення терміну дії 25 травня, повідомили раніше джерела Bloomberg. Цей дозвіл дозволяв москві проводити виплати за євробондами в умовах накладених на росію санкції США.

Наступні виплати за російським зовнішнім боргом мають відбутися 27 травня, коли вона має виплатити купон за єврооблігаціями з погашенням у 2026 і 2036 роках.

Згідно з даними CBBT, вартість євробондів з погашенням у 2026 році впала на 33% у середу – до 16 центів за долар. Це найнижчий рівень з середини березня, коли росії вдалося здійснити перший платіж за зовнішнім боргом після вторгнення в Україну завдяки виключенню OFAC.

Нагадаємо, Міністерство фінансів росії розрахувалося у доларах за облігації із погашенням у 2022 і 2042 роках. 4 квітня відомство намагалося виплатити $649,2 млн у рублях, адже банк-кореспондент не дозволив проводити виплату у доларах.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd