Валютний ринок: Індекс долара повернувся до зростання

Долар відірвався від 8-місячного мінімуму в понеділок напередодні засідань центральних банків цього тижня, хоча його зростання було обмежене «голубиною» переоцінкою очікувань підвищення ставки Федеральною резервною системою США порівняно з «яструбинішими» банками, пише Reuters.

Валютний ринок у вівторок: чому долар починає і виграє — Мінфін

Індекс долара США зріс на 0,03% до 101,92 після досягнення 8-місячного мінімуму 101,50 минулого тижня.

Долар при цьому рухається шляхом до четвертої поспіль щомісячної втрати понад 1,5% під тиском очікувань того, що ФРС готова призупинити цикл підвищення ставки, і що ставка не зростатиме так високо, як побоювалися раніше.

Фунт стерлінгів зріс на 0,04% — до $1,2405, а євро — на 0,06% до $1,0874.

Але їх зростання було стриманим перед політичними засіданнями ФРС та Європейського центрального банку та Банку Англії наприкінці цього тижня.

За словами Родріго Катріла, валютного стратега Національного банку Австралії, поки ринок намагається оцінити, як поведуть себе центральні банки.

Як очікується, ФРС підвищить ставку на 25 базисних пунктів, що нижче за торішнє підвищення на 50 базисних пунктів і 75 базисних пунктів, а Банк Англії та ЄЦБ, ймовірно, підвищать ставки на 50 базисних пунктів кожен.

Євро, який близький до щомісячного приросту майже на 1,5%, отримав підтримку від «яструбиної» риторики ЄЦБ, що триває, і послаблення побоювань з приводу глибокої рецесії в єврозоні.

Новозеландський долар упав на 0,05% до $0,6491, а ієна підскочила майже на 0,2% до 129,62 долара за $1.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd