Валютний прогноз: «яструбині» висловлювання керівників ФРС США не сприяють зміцненню долара

Глава ФРБ Клівленда Лоретта Местер (Loretta J. Mester) та її колега із Сент-Луїса Джеймс Буллард (James Bullard) вважають, що ФРС слід підвищити облікову ставку вище 5,00%.

Курс доллара – почему валюта теряет позиции на рынке - Финансы Однак інші чиновники фінансової сфери США налаштовані менш рішуче. Це можна зрозуміти за останньою «Бежовою книгою», де дається «помірна» оцінка загальної економічної ситуації в США та відзначається уповільнення темпів зростання інфляції. Про це повідомляє Андрій Гойлов, аналітик RoboForex.

Все це відбувається на тлі рекордно низького безробіття. Прихильники подальшого підняття облікової ставки побоюються припуститися помилки, допущеної в 70-х роках минулого століття. Тоді уповільнення інфляції вважали за зміну тенденції і підняли ключову ставку набагато вище, ніж передбачалося спочатку. Таке рішення викликало тяжку рецесію в економіці.

Президент ФРБ Далласа Лорі Логан (Lorie Logan), хоч і не є прихильником різкого підвищення облікової ставки, наголошує на ризиках повернення інфляції, навіть якщо вона знизиться до цільової позначки в 2,00%. У такому разі Федрезерв, на її думку, має зберегти поточні параметри монетарної політики на тривалий час. Подібна невизначеність призводить до того, що інвестори не поспішають скуповувати акції та вкладатись у держоблігації. У результаті більшість великих гравців зайняли «вичікувальну» позицію, викликавши помітний «застій» у різних активах.

У валютній парі USDJPY було сформовано рівень підтримки — 127,41. Опором тепер виступає позначка 132,83. Якщо ціна закріпиться під рівнем 130,76, можливе подальше ослаблення долара США до 125,55. Якщо опір буде пробито, єна зможе досягти позначки 134,42.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd