В НБУ порадили Уряду підвищити ставки за гривневими ОВДП та запровадити індексовані облігації

Рада Національного банку рекомендує Уряду підвищити ставки за гривневими ОВДП та запровадити індексовані облігації.

Правління НБУ ухвалило рішення про часткову зміну розподілу вертикалей  підпорядкування Про це написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин у фейсбуці.

Рада Нацбанку рекомендувала Кабміну :

  • Активізувати внутрішні ринкові залучення, в тому числі за допомогою підвищення ставок за гривневими ОВДП до рівнів, на яких попит на них з боку різних груп економічних агентів суттєво збільшиться.
  • Запровадити індексовані ОВДП, придбання та погашення яких здійснюватиметься за гривні, водночас номінальна вартість яких та купон будуть прив'язані до обмінного курсу гривні до долара США/Євро.
  • З метою стимулювання детінізації доходів громадян продовжити термін дії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб за зниженою ставкою за умови придбання військових ОВДП та лібералізувати умови та порядок декларування активів.
  • Розглянути можливість відмови від маркування окремих випусків ОВДП як «військових», оскільки частина банків з іноземним капіталом обмежені у купівлі подібних цінних паперів через регуляції материнських інституцій.


ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd