Війна та санкції призводять до краху російської економіки - WSJ

Війна, що триває, і санкції, накладені на рф, призвели до поступового колапсу економіки держави-агресора.

За даними The Wall Street Journal, державні доходи росії скорочуються, а найбільші експортні товари - газ і нафта - втрачають своїх основних покупців.

Крім того, державні фінанси перебувають під постійним напруженням. З листопада рубль впав більш ніж на 20% по відношенню до долара США.

Крім того, робоча сила в росії скорочується, оскільки молодь йде на фронт або тікає з країни через страх перед мобілізацією.

Крім того, невизначеність, пов'язана з війною, обмежує інвестиції в бізнес.

Олександра Прокопенко, колишня співробітниця Центрального банку росії, яка покинула країну невдовзі після початку вторгнення в Україну, зазначає, що "російська економіка входить у довгострокову рецесію".

Відсутність державних доходів у рф вказує на зростаючу дилему, як поєднати роздуті військові витрати з субсидіями та соціальними видатками.

У березні російський мільярдер Олег Дерипаска попередив, що в росії закінчується готівка. "Наступного року грошей не буде, нам потрібні іноземні інвестори",-сказав олігарх.

Зі значною втратою європейських ринків і відходом західних інвесторів рф стає все більш залежною від Китаю, і давні побоювання москви перетворитися на економічну колонію свого домінуючого сусіда на південному сході збуваються, пише видання.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd