Україна готується до вступу в Банк розвитку Ради Європи

Україна готується до набуття членства у Банку розвитку Ради Європи.

Україна готується до набуття членства у Банку розвитку Ради Європи - Smida

Як повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, заступниця міністра фінансів Ольга Зикова та директор Департаменту міжнародних фінансових проектів Катерина Елішиєва обговорили це питання з представниками Офісу Ради Європи в Україні.

Згідно з виконанням Цілей сталого розвитку та Резолюції ПАРЄ 2198 (2018) «Гуманітарні наслідки війни в Україні», було створено Міжвідомчу групу з питань членства України в БРРЄ. Метою є забезпечення житлом громадян України, у тому числі внутрішньо переміщених осіб та сприяння проведенню державної житлової політики. Співпраця також включає в себе розробку нових фінансово-кредитних програм, реалізацію міжнародних інвестиційних проектів, в тому числі для подальшого кредитування внутрішньо переміщених осіб.

"Ми високо цінуємо можливість використовувати значний досвід Банку розвитку Ради Європи щодо імплементації важливих соціальних проектів у цей складний для України час. Міністерство фінансів вже проводить роботу з профільними Міністерствами щодо потенційних спільних проектів з Банком. Співпраця з БРРЄ, окрім застосування успішного досвіду у ході модернізації житлових програм та механізмів фінансування в Україні, може мати фінансове наповнення реалізації проектів з будівництва житла для соціально незахищених верств населення, в тому числі надання кредитів для подолання наслідків повномасштабної збройної агресії рф проти України." — заступниця міністра фінансів Ольга Зикова.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd