Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ

Керівництво Міністерства фінансів України та Національний банк України разом із місією Міжнародного валютного фонду розпочали обговорення заходів економічної та фінансової політики у рамках п’ятого перегляду програми EFF. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Ключовими темами є виконання заходів, визначених за Програмою до наступного перегляду, зокрема впровадження фіскальних структурних реформ. Окрім того, учасники розглянуть питання відновлення боргової стійкості та пріоритети реформ Уряду України.

“Від початку повномасштабного вторгнення МВФ спрямував Україні 10,2 млрд доларів США бюджетної допомоги, що є третім за обсягом джерелом зовнішнього фінансування після ЄС та США. Ми продовжуємо системно працювати з міжнародними партнерами над забезпеченням макрофінансової стабільності в умовах війни. Допомога Фонду у цьому процесі є координуючою між донорами, що сприяє мобілізації ресурсів на пріоритетні потреби України”, — зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Станом на початок вересня 2024 року, в межах дії Програми, Україна виконала 23 структурні маяки із 37, передбачених Меморандумом з МВФ. З них 14 маяків стосувались фіскального сектору.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd