У Китаї посилять кредитну підтримку реальної економіки

Центробанк Китаю посилить кредитну підтримку "реального" сектору економіки задля збереження стабільності юаня.

Китай нарешті почав змінювати позицію з проросійської на більш нейтральну -  Чалий

Про це повідомляє Reuters.

«Ми підтримуватимемо досить достатню ліквідність, посилюватимемо кредитну підтримку реальної економіки», — цитує губернатор Ї Ган заяву центрального банку.

Економіка Китаю відновилася швидше, ніж очікувалося, у третьому кварталі, але більш потужне відновлення в довгостроковій перспективі буде перешкоджати стійким обмеженням, пов’язаним з COVID-19, значним падінням ринку нерухомості та ризиками глобальної рецесії.

За словами губернатора, центральний банк підтримуватиме стабільність юаня, підвищуючи його гнучкість.

Відповідно, центробанк Китаю надасть 200 млрд юанів (27,6 млрд доларів) у вигляді спеціальних позик, щоб забезпечити реалізацію заблокованих житлових проєктів.

За словами Ї, Китай належним чином вирішуватиме фінансові ризики в секторі нерухомості та спрямовуватиме фінансові установи на задоволення попиту забудовників на фінансування.І також підтвердив, що Китай і надалі посилюватиме фінансовий нагляд і розумно стримуватиме фінансові ризики.

За його словами, між 2017 і 2021 роками Китай позбувся бездіяльних активів у банківському секторі на суму понад 12 трильйонів юанів.

Нагадаємо, економіка Китаю у третьому кварталі року виросла на 3,9%, що перевищило очікування економістів, але показує суттєве відставання від визначеної китайским урядом мети.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd