У Fitch знизили рейтинг України до переддефолтного та озвучили економічний прогноз на 2022 рік

Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України з CCC до C та спрогнозувало скорочення економіки країни за підсумками 2022 року на 33%.

Fitch погіршив рейтинг України до переддефолтного. Причина – переговори про відстрочення платежів - Фото

Fitch знизив довгостроковий рейтинг дефолту емітента України до переддефолтного на тлі спроб країни домовитись із кредиторами про відстрочку виплат за держборгом. Крім того, експерти агентства припускають зниження рейтингу до RD (обмежений дефолт).

Аналітики також допускають продовження війни у 2023 році: за їхніми словами, затяжний характер військової тактики російського агресора передбачає широкомасштабну руйнацію інфраструктури та колосальні втрати – як економічні, так і людські.

Що ж до скорочення економіки країни за підсумками 2022 року, то, згідно з прогнозом Fitch, воно становитиме 33%. Відновлення у 2023-му стримуватиметься війною, що триває, і складе близько 4%.

Також агентство прогнозує прискорення зростання споживчих цін в Україні за підсумками 2022 року до 30%.

Інфляція, за даними Fitch, прискорилася через слабкий вплив грошово-кредитної політики, збоїв у ланцюжках поставок, фінансового дефіциту держбюджету та стабільно високих світових цін на сировинні товари.

Наступного року аналітики агентства очікують на високий рівень інфляції – близько 20% – частково через девальвацію національної валюти.

Нагадаємо, НБУ скоригував офіційний курс на 25%: наразі один долар в Україні коштує 36,56 грн.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd