Світові нафтові котирування 27 вересня демонструють зростання після падіння напередодні

Світові ціни на нафту зростають більш ніж на один відсоток під час торгів вівторка.

Екскременти диявола": чому ціна на нафту так впливає на економіку і коли це  завершиться - BBC News Україна

Світові ціни на нафту у вівторок вдень прискорюють темпи зростання до більш ніж 1%, втім фактори, що стримують це зростання, продовжують діяти, свідчать дані торгів і коментарі аналітика.

Станом на 13.01 ЕЕТ ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки Brent підстрибує на 1,27%, до 83,91 долара за барель, листопадових ф'ючерсів на WTI - на 1,15%, до 77,6 долара. Вранці нафта також дорожчала, але меншими темпами.

Нафтові котирування продовжують зростати після падіння в понеділок, але, судячи з коментарів експертів, це можна поки сприймати лише як тимчасову корекцію. Напередодні Brent подешевшав майже на 4% і його ціна опустилася нижче 83 доларів, вперше з 11 січня; WTI подешевшав на 3,6%. Така динаміка була викликана побоюваннями можливої глобальної рецесії та відповідним впливом економічної ситуації на попит.

"Сильний долар і песимізм щодо попиту залишаться сильними стримуючими факторами для цін до кінця року", - цитує агентство Блумберг аналітиків Goldman Sachs.

Однак, як зазначили експерти, у довгостроковому плані ситуація може змінитися - відсутність інвестицій та низький рівень потужностей та запасів сировини посилюється, і це має спричинити зростання цін на нафту.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd