Світовий банк затвердив додаткове фінансування України на $1,5 млрд

Світовий банк затвердив додаткове фінансування для України обсягом майже $1,5 млрд.

Світовий банк виділить десятки мільярдів доларів на глобальну продовольчу  безпеку | UA.NEWS

У ніч на середу Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила виділення Україні додаткового фінансування у розмірі $1,49 млрд. Кошти будуть надані в рамках проєкту, спрямованого на підтримку забезпечення сталого державного управління в Україні, та використані для виплати заробітної плати держслужбовцям та вчителям, зазначають у СБ.

Проєкт, схвалений Радою виконавчих директорів Світового банку, підкріплений фінансовими гарантіями від Великої Британії, Нідерландів, Латвії та Литви, а також паралельним фінансуванням від Італії та очікуваними майбутніми гарантіями низки країн, включаючи Данію.

Крім того, участь у фінансуванні проєкту бере багатосторонній донорський трастовий фонд (MDTF), який об’єднує кілька держав, серед яких Швейцарія.

За словами президента Групи Світового банку Девіда Малпаса, організація продовжує вживати заходів, спрямованих на підтримку України під час війни.

Так, на сьогоднішній день Світовий Банк співпрацює з партнерами-донорами з метою мобілізації необхідної фінансової підтримки для забезпечення українців постійним доступом до медичних послуг, освіти та соціального захисту.

Нове фінансування є частиною пакету допомоги Україні, який мобілізується Світовим Банком. Обсяг програми перевищує $4 млрд: близько $2 млрд із цих коштів уже було виплачено.

Нагадаємо, з моменту відкриття Нацбанком спеціального рахунку для допомоги ЗСУ українці та закордонні донатори перерахували на адресу військових понад 17,2 млрд гривень.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd