США підтримують кредитну програму МВФ для України

Сполучені Штати підтримують нову кредитну програму Міжнародного валютного фонду для України на додаток до допомоги США на $10 млрд.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен на саміті G20, пише Reuters.

У виступі Єллен наголошується, що МВФ украй важливо «швидко рухатися» до програми.

«Як сказав президент Байден, ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі стільки, скільки буде потрібно», — сказала вона і додала, що «постійна та надійна підтримка України буде головною темою для обговорення під час мого перебування тут, в Індії».

Єллен заявила, що попередня військова, економічна та гуманітарна допомога США у розмірі $46 млрд дозволила Україні зберегти економічну та фінансову стабільність за «надзвичайних обставин».

«Наша економічна допомога уможливлює опір України, підтримуючи тил: фінансуючи найважливіші громадські служби та допомагаючи уряду працювати. Найближчими місяцями ми розраховуємо надати Україні додаткову економічну підтримку у розмірі близько 10 млрд доларів», — додала вона.

Допомога США була схвалена Конгресом у грудні в рамках широкого законопроєкту про державне фінансування, який включав новий пакет екстреної військової та іншої допомоги на суму $45 млрд для України.

Нагадаємо, що голова МВФ Крісталіна Георгієва у понеділок зустрілася у Києві з міністром фінансів України Сергієм Марченком.

За словами Марченка, Україні потрібно $10 млрд, щоб покрити свій бюджетний дефіцит у 2023 році та розпочати відновлення економіки.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd