Сенат США попередньо схвалив допомогу Україні на $40 млрд, а Рада міністрів ЄС на 500 млн євро

Сенат США під час процедурного голосування підтримав законопроєкт про допомогу Україні на суму $40 млрд, цього тижня очікується остаточне ухвалення закону. Також Рада міністрів ЄС на засіданні в Брюсселі затвердила виділення Україні четвертого траншу допомоги на суму 500 млн євро для закупівлі військового обладнання та забезпечення права на самооборону.

Фінансова допомога Україні – скільки грошей надійде від МВФ і ЄС у 2021  році » Слово і Діло

Як повідомляє Reuters, Сенат переважною більшістю голосів попередньо підтримав надання допомоги Україні в розмірі $40 млрд, підкреслюючи широку двопартійну підтримку України. Під час процедурного голосування 81 сенатор проголосував за, а 11 – проти. Очікується, що Сенат вже в середу остаточно ухвалить закон. І якщо не буде внесено змін, далі його підпише президент США Джо Байден.

Нагадаємо, що попереднє голосування заблокував сенатор-республіканець Ренд Пол, який вимагає включити в законопроєкт норму про призначення спеціального федерального наглядового органу, який би слідкував би за використанням цих коштів. У разі задоволення поправки законопроєкт має повернутися на переголосування в Палату представників. В цьому разі схвалення вже наступного тижня на практиці неможливе.

Тим часом Рада міністрів ЄС на засіданні в Брюсселі затвердила виділення Україні четвертого траншу допомоги на суму 500 мільйонів євро для закупівлі військового обладнання та забезпечення права на самооборону, передає «Укрінформ».

«Ми розпочали з 500 млн євро і зараз вже досягли суми два мільярди. Це лише верхівка айсберга, тому що дуже багато роблять самі країни-члени, не питаючи про фінансову компенсацію. Це набагато більше за ці два мільярди», — сказав Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd