Розробка цифрового євро може розпочатися в Євросоюзі до кінця наступного року

Член ради директорів Центробанку ЄС Фабіо Панетта заявив, що розробка цифрового євро може розпочатися в Євросоюзі до кінця наступного року. На його створення піде близько трьох років – нова цифрова валюта, ймовірно, буде доступна користувачам лише до початку 2027 року.

ЕЦБ: «возможности цифрового евро будут изучены в 2021 году» - Bits Media

Щодо цього ЄС на роки відстає від Китаю, який почав експериментувати з цифровим юанем ще у 2020 році.

«Наприкінці 2023 року ми можемо вирішити розпочати реалізацію фази розробки та тестування відповідних технічних рішень та комерційних угод, необхідних для забезпечення обороту цифрового євро. На цю фазу може піти три роки», - заявив політик.

У квітневому виступі, опублікованому на сайті європейського центробанку, Панетта вкрай скептично висловився про криптовалюти в їхньому нинішньому вигляді. За його словами, цей ринок є міхур, схожий на той, що лопнув на іпотечному ринку, викликавши кризу в 2007 році. Для вирішення проблеми, на його думку, необхідне суворіше регулювання галузі. Побічно його слова підтверджують останні події на ринку криптовалюту.

Тим не менш, Панетта вже у квітні заявив, що центробанки мають використовувати передові технології для управління системами швидких платежів та підготовки до впровадження т.з. "цифрових валют центробанків" (CBDC).

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd