росію очікує рекордне падіння ВВП за 30 років

росія стикнеться з найглибшим економічним падінням за майже три десятиліття через посилення санкцій Заходу.

Bloomberg передбачив рекордний обвал економіки Росії - ГлавкомПро це пише агентство Bloomberg, посилаючись на внутрішній прогноз міністерства фінансів рф.

Валовий внутрішній продукт росії скоротиться цього року на 12%, що більше, ніж прогнозувані їх міністерством економіки 8%. Уряд поки не оприлюднив публічного прогнозу.

Експерти порівнюють таке падіння іх потрясіннями на початку 1990-х років, коли економіка росії перебудовувалася від радянської до капіталізму з рекордним спадом.

«Основні мінуси – це можливі нафтове ембарго та відмова ЄС від російського газу, а також віихід з ринку іноземних компаній. Все це, ймовірно, буде поступово розширюватися, і неабияк вплине й на 2023 рік», – сказала головна економістка фінансової групи BCS у Москві Наталія Лаврова.Лише на основі поточних санкцій вона прогнозує скорочення ВВП на 10,8% у 2022 році і приблизно на 5% у 2023 році.

Нагадаємо, мінекономрозвитку росії прогнозує падіння російської економіки у 2022 році на 8,8% у базовому варіанті та на 12,4% – у консервативному. Це 20-річний рекорд.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd