Ринок криптовалют втратив $129 млрд за 24 години

5 травня біткоїн обвалився на понад 8%, ненадовго пробившиви ціну $36 000. Альткоїни впали слідом. За 24 години з крипторинку було стерто $129 млрд, повідомляє CNBC з посиланням на дані CoinMarketCap.

Биткоин после обвала — что ожидать далее? - 20 май 2021На 12:00 за київським часом біткоїн частково відновився і торгувався за $36 248.

Розпродаж криптовалют спровокував найгірший з 2020 року обвал на фондових ринках. Індекс Доу-Джонса впав на 1120 пунктів, а технологічно орієнтованний Nasdaq — майже на 5%. Біткоїн вкотре підтвердив свою кореляцію з акціями, впавши разом з ними.

«Загалом, глобальні ринки були налякані падінням росту, як ми можемо бачити. [Індекс Доу-Джонса] пережив найбільше падіння з 2020 року, і всі пов’язані ризикові активи пішли слідом», — прокоментував виданню Віджай Айяр, віце-президент з корпоративного розвитку криптобіржі Luno.

Експерт вважає, що біткойн «втратив ключовий рівень», коли впав нижче $37 500. Це може означати, що в наступні кілька днів перша криптовалюта «впаде набагато нижче», попереджає він. Біткоїн може протестувати рівень $30 000, і якщо він втратить і його, то може знизитися до $25 000.

Айяр додає, що на біткоїн можуть чекати ще кілька «ралі полегшення», але в загальному настрої нічого не зміниться, якщо біткоїн не поверне собі підтримку на рівні $42 000.

Нагадаємо, у середу ФРС підняв свою ключову ставку на половину процентного пункту. Перспектива подальшого посилення монетарної політики викликала побоювання, що економіка США може впасти в рецесію.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd