Ринок акцій США завершив вівторок різноспрямованими змінами індексів

Торги у вівторок американські фондові індекси S&P 500 і Nasdaq завершили в мінусі, тоді як Dow Jones Industrial Average - у плюсі.

Ринок акцій США впав вдруге за 2 тижні | Економічна правда

Dow Jones Industrial Average збільшився на 104,4 пунктів (0,31%) і досяг 33733,96 пунктів. Лідерами зростання котирувань серед компонентів індексу стали акції Travelers і Verizon (NYSE:VZ).

Значення Standard & Poor's 500 за день зменшилося на 2,86 пунктів (0,07%), склавши 4016,95 пунктів. Індекс Nasdaq Composite за підсумками сесії втратив 30,14 пунктів (0,27%) - до 11334,27 пунктів.

Котирування акцій 3M Co (NYSE:MMM). впали за підсумками торгів на 6,2%. Компанія, що випускає понад 50 тис. найменувань різних товарів, скоротила чистий прибуток у 4-му кварталі в 2,5 раза і дала песимістичний прогноз на нинішній рік. Крім того, вона оголосила про намір звільнити 2,5 тис. співробітників.

Залізничний оператор Union Pacific Corp (NYSE:UNP). у жовтні-грудні скоротив чистий прибуток на 4,1%, при цьому виручка збільшилася на 7,8%, але не дотягнула до прогнозу. Ціна паперів компанії впала на 3,3%.

Аналітики Bernstein погіршили рекомендації для акцій виробника спортивної продукції Lululemon Athletica, що спричинило зниження їхньої вартості на 1,5%.

Нафтосервісна Halliburton Co (NYSE:HAL). в 4-му кварталі скоротила чистий прибуток на 20,4%, незважаючи на підвищення виручки на 30,5%. Вартість її акцій опустилася на 1,8%.

Папери Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) завершили торги на рівні попереднього дня. Найбільший світовий виробник товарів для здоров'я скоротив чистий прибуток у жовтні-грудні на 25,7%. Виручка знизилася на 4,4% і виявилася гіршою за прогнози. При цьому J&J прогнозує за підсумками 2023 року скоригований прибуток у діапазоні $10,45-10,65 на акцію, тоді як експерти оцінюють його в середньому в $10,33 на акцію.

Тим часом ціна акцій General Electric Co (NYSE:GE). зросла на 1,2%. Компанія повернулася на прибутковий рівень в останні 3 місяці минулого року, а зростання виручки і показник вільного грошового потоку перевищили очікування ринку.

Акції Verizon Communications подорожчали на 2%. Телекомунікаційна компанія збільшила чистий прибуток у жовтні-грудні на 41%, а скоригований прибуток і виручка виявилися кращими за прогнози.

Військово-промисловий концерн Lockheed Martin (NYSE:LMT) збільшив виручку в 4-му кварталі на 7%, що виявилося істотно кращим за прогнози ринку. Ціна паперів компанії підвищилася на 1,8%.

Капіталізація Travelers Cos. піднялася на 3,7%. Одна з найбільших компаній у сфері страхування нерухомості та від нещасного випадку в США в минулому кварталі скоротила чистий прибуток на 39%, проте її виручка продемонструвала підйом всупереч прогнозам аналітиків.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у виробничій сфері США в січні збільшився до 46,8 пунктів порівняно з 46,2 пунктів місяцем раніше, згідно з попередніми даними S&P Global, яка розраховує показник. Це виявилося кращим за середній прогноз аналітиків, що становив 46 пунктів, за даними Trading Economics.

Проте значення індикатора нижче 50 пунктів свідчить про уповільнення ділової активності в секторі.


ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd