Ринки акцій США не продемонстрували єдиної динаміки за підсумками торгів у п'ятницю

Торги в п'ятницю американський фондовий індекс Dow Jones завершив зростанням, тоді як S&P 500 і Nasdaq - у мінусі. Інвестори оцінювали корпоративні новини та перспективи подальших підвищень процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

Індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 129,84 пункту (0,39%) і становив 33826,69 пункту. Лідером зростання в індексі стали акції Merck & Co (NYSE:MRK), що подорожчали на 2,8%, лідером зниження - папери Chevron Corp (NYSE:CVX), що впали в ціні на 2,2%.

Standard & Poor's 500 опустився на 11,32 пунктів (0,28%) - до 4079,09 пунктів. Nasdaq Composite впав на 68,56 пунктів (0,58%) і становив 11787,27 пунктів.

За підсумками минулого тижня Dow втратив 0,1%, зафіксувавши третє тижневе зниження поспіль уперше з вересня. S&P 500 знизився на 0,3%, а Nasdaq виріс на 0,6%.

Акції AMC Networks у п'ятницю злетіли на 32%, оновивши максимум із серпня минулого року. Американська медіакомпанія отримала чистий збиток у 4-му кварталі 2022 року через списання, пов'язані з реорганізацією бізнесу, проте її скоригований прибуток виріс уп'ятеро і більш ніж удвічі перевищив прогнози ринку.

Папери Alphabet (NASDAQ:GOOGL) Inc. подешевшали на 1,2% на новинах про звільнення у відставку глави відеосервісу YouTube Сьюзен Воджіцкі.

Ціна паперів Deere & Co (NYSE:DE). зросла на 7,5%. Найбільший у світі виробник сільгоспобладнання в 1-му кварталі 2023 фінансового року збільшив чистий прибуток більш ніж у 2 рази і наростив виручку на третину, причому обидва показники виявилися значно кращими за очікування ринку.

Капіталізація провідного в США автодилера AutoNation підскочила на 11,4%. Компанія скоротила чистий прибуток на чверть у минулому кварталі, проте скоригований прибуток і виручка перевершили прогнози аналітиків.

Ринкова вартість DoorDash (NYSE:DASH) Inc. впала на 7,6%, оскільки американський сервіс доставки їжі зафіксував великий чистий збиток у 4-му кварталі 2022 року. При цьому скоригована EBITDA, а також показники виручки та обсягу замовлень зросли і перевершили прогнози ринку.

Опубліковані минулого тижня офіційні звіти вказали на сповільнення інфляції в Штатах до 6,4% у січні, а також на рекордне з березня 2021 року зростання роздрібних продажів - на 3% відносно грудня.

Крім того, ціни виробників у США (індекс PPI) у січні підвищилися на 0,7% у щомісячному вираженні - максимально за сім місяців. У річному вираженні зростання становило 6%. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували зростання першого показника на 0,4%, другого - на 5,4%.

На тлі таких даних голова Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер та її колега з Сент-Луїса Джеймс Баллард виступили з доволі "яструбиними" заявами, згадавши стійку інфляцію та необхідність подальших підйомів ставки.

Після таких заяв трейдери почали оцінювати ймовірність підвищення відсоткової ставки на березневому засіданні в 18% проти 9% тижнем раніше, випливає з динаміки ф'ючерсів на рівень ставки, пише MarketWatch.

"Після позитивного тижня ринок США страждає від нових тривог з приводу ставки. Однак ці тривоги викликані індексом PPI, на який вплинули погодні умови, і коментарями двох членів керівництва Федрезерву, які не мають права голосу цього року", - зазначив стратег брокерської компанії Peel Hunt Іен Вільямс.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd