Ринки акцій Європи завершили торги зростанням

Європейські фондові індекси завершили торги у середу впевненим зростанням.

Рынки акций Европы упали до 4-х годичного минимума, в США снова  останавливали торги | Экономическая правда

Підтримку ринків акцій надають сигнали послаблення інфляції у найбільших економіках, що посилюють оптимізм трейдерів щодо того, що світові центробанки продовжать скорочувати темпи посилення грошово-кредитної політики. Крім того, інвестори сподіваються, що зняття карантинних обмежень у Китаї дасть поштовх до глобального економічного зростання, зазначає агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600, за даними на закриття ринку, в середу піднявся на 0,38% і склав 447,41 пункту.

Німецький фондовий індекс DAX додав 1,2%, британський FTSE 100 – 0,4%, французький САС 40 – 0,8%, італійський FTSE MIB – 0,7%, іспанський IBEX 35 – 0,16%.

У центрі уваги ринку акцій цього тижня – дані міністерства праці США про динаміку споживчих цін у Штатах за грудень, які будуть опубліковані у четвер. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачає уповільнення темпів інфляції в Штатах минулого місяця до 6,5% із листопадових 7,1%.

Акції JD Sports Fashion PLC подорожчали на 7% за підсумками торгів у середу. Британський рітейлер прогнозує скоригований доподатковий прибуток за підсумками фінансового року, який завершиться 28 січня, на рівні верхнього кордону ринкових очікувань завдяки добрим показникам за святковий період.

Папери швейцарського хімічного концерну Sika AG, який зафіксував рекордний виторг у 2022 році, зросли в ціні на 1%. Виручка Sika вперше перевищила позначку 10 млрд швейцарських франків ($10,81 млрд).

Вартість акцій LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA (EPA: LVMH) зросла на 2,1%. Компанія повідомила, що голова будинку моди Christian Dior П'єтро Беккарі стане головним виконавчим директором та головою ради директорів бренду Louis Vuitton. Новим головою Christian Dior стане Дельфіна Арно, дочка власника LVMH Бернара Арно.

Папери шведської Ericsson AB подешевшали на 0,3%. Виробник телекомунікаційного обладнання оголосив у середу, що нинішній голова ради директорів компанії Ронні Летен не висуватиметься на цю посаду на щорічних зборах акціонерів 29 березня. На посаду голови ради буде висунуто кандидатуру одного з його чинних членів - Яна Карлсона.

Акції ABN AMRO (AS:ABNd) підскочили в ціні на 8,7% на новини про звільнення головного фінансового директора нідерландського банку Ларса Крамера.

Вартість паперів датського виробника дорогих аудіосистем, навушників та іншої електроніки Bang&Olufsen A/S піднялася на 9,3%. Компанія зафіксувала чистий прибуток у розмірі 3 млн. данських крон ($433 тис.) за підсумками кварталу, що завершився 30 листопада. Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували чистий збиток у 30 млн. крон.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd