Рада повернула мита та ПДВ на імпортні товари, – нардеп

Верховна Рада з 1 липня повертає мита та податок на додану вартість на імпортні товари, зокрема автівок.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос", перший заступник керівника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму каналі в Telegram.

За його словами, відповідний урядовий законопроєкт №7418 підтримали одразу в двох читаннях. "За" проголосовали 234 депутати.

Як повідомлялося раніше, за даними Державної митної служби, за період з 9 квітня по 19 травня в Україну без сплати мит та акцизу ввезено 94 420 авто середньою вартістю $4 632 за одиницю.

Водночас також зафіксовані випадки ввезення елітних авто, найдорожчими з яких стали два Mercedes-Benz G500 вартістю $290 тис. кожен, Mercedes-Benz G63 вартістю $248 тис, Ferrari Roma за $221 тис, McLaren 570S Spider за $186 тис. та Toyota Land Cruiser 200 за $177 тис.

Нагадаємо, 6 квітня набув чинності прийнятий Верховною Радою у березні закон, яким звільнено від ввізного мита та ПДВ імпорт товарів в Україну для бізнесу, а також було повністю звільнено від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами. Водночас сплачувався лише збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd