Річна інфляція у Німеччині сягнула рекорду

Інфляція у Німеччині запідсумками 2022 року сягнула 7,9%, що є найвищим показником за понад 70 років.

Інфляція в Німеччині за травень - 7,9% у річному вимірі: це максимум за  майже 50 років - FINBALANCE

Про це свідчать попередні даніФедерального статистичного відомства Німеччини (Destatis), повідомляєDeutsche Welle.

Востаннєрічна інфляція була близькою до цього рівня в 1951 році, тоді вона становила7,6%. У 2021 році споживчі ціни в Німеччині виросли на 3,1%.

Основнимифакторами, які сприяли інфляції в ФРН протягом минулого року, стали зростанняцін на енергоносії та продовольство через повномасштабну агресію росії протиУкраїни.

Водночас,за попередніми даними, в грудні інфляція дещо сповільнилася: якщо у жовтні вонасягала рекордних 10,4% , в листопаді – 10%, то в останній місяць року – 8,6%.Зменшенню інфляції сприяли, зокрема, одноразові державні виплати для допомогиспоживачам у сплаті рахунків за опалення та газ.

Водночас показник безробіття вФРН у грудні зріс на 0,1 відсоткового пункта у порівнянні з листопадом – до2,45 мільйона осіб (або 5,4%). Таке зростання є звичайним наприкінці року,оскільки закінчується термін дії тимчасових контрактів. Середня кількістьбезробітних у Німеччині за весь 2022 рік склала 2,42 мільйона людей, що майжена 200 тисяч менше, ніж у 2021 році.

Зазначимо, що Німеччинавідкрита для використання мільярдів євро заморожених російських активів длядопомоги Україні у відновленні, якщо будуть вирішені юридичні питання, асоюзники підуть цим шляхом.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd