ОВДП-аукціони: Мінфін розмістив військових облігацій ще на 7 млрд гривень

3 травня надходження до держбюджету від розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики склали 7,12 млрд гривень, передає Banker.ua з посиланням на дані Мінфіну.

Купити військові облігації – на який дохід можна буде розраховуватиМинулого вівторка Міністерство фінансів пропонувало інвесторам 4 випуски військових облігацій внутрішньої держпозики, від розміщення яких до бюджету надійшло понад 7 млрд гривень.

Так, за даними Мінфіну, гривневих держпаперів із погашенням у червні 2023 року вчора було продано на 4,2 млрд грн. Середньозважена ставка доходності при цьому склала 11%.

«Короткі» облігації, дату погашення яких призначено на 27 липня 2022 року, розміщувалися під 9,5% та забезпечили надходження до бюджету на рівні 817 млн грн.

Гривневих військових ОВДП з погашенням у листопаді поточного року вдалося продати на суму 633 млн гривень (за ставки прибутковості 10%), тоді як розміщення доларових паперів під 3,7% (погашення у травні 2023-го) принесло держбюджету $50,3 млн.

За даними Мінфіну, кількість заявок на військові облігації внутрішньої держпозики на аукціонах досягла максимуму, а Нацбанк уже придбав такі ОВДП за окремою процедурою на суму 60 млрд гривень, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На ринкових аукціонах з 1 березня обсяг розміщення військових облігацій склав 43,72 млрд гривень, $144,1 млн і €176,5 млн, а з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Мінфін встиг провести 23 ОВДП-аукціони.

Нагадаємо, повідомляв про те, що 27 квітня в рамках погашення першого випуску військових ОВДП фізичні та юридичні особи отримали понад 3 млрд грн.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd