ОВДП-аукціони: Мінфін розмістив військових облігацій на 71,5 млн гривень

16 серпня Міністерство фінансів розмістило військових облігацій внутрішньої позики на суму 71,5 млн гривень, повідомляє Banker.ua з посиланням на дані відомства.

Мінфін у вівторок розмістив військові ОВДП на 7,5 млрд грн - FINBALANCE

Минулого вівторка Мінфін пропонував інвесторам гривневі ОВДП: бюджет отримав від розміщення облігацій внутрішньої держпозики 71,5 млн гривень.

Так, у результаті розміщення гривневих держпаперів з погашенням у вересні 2023 року Міністерство фінансів залучило 32 млн гривень: середньозважена ставка прибутковості тут склала 16%.

Трохи більше – 33,4 млн гривень – надійшло до державного бюджету від продажу гривневих ОВДП з погашенням у січні наступного року. Цей випуск розміщувався під 12%.

Найменш популярними в ході ОВДП-аукціонів 16 серпня виявилися однорічні облігації внутрішньої держпозики, номіновані у нацвалюті. Держпапери, дата погашення яких припадає на 5 липня 2023 року, розміщувалися під 14%, а їхній продаж приніс бюджету 6,15 млн гривень.

У Міністерстві фінансів нагадують, що кошти, вкладені інвесторами у військові облігації внутрішньої держпозики, підтримують Збройні сили України та забезпечують українських військових найнеобхіднішим: зброєю, патронами, технікою, харчуванням та медикаментами.

«Дякую за інвестиції в обороноздатність України!», – зазначається у повідомленні Мінфіну.

Варто зазначити, що, за словами Сергія Марченка, сьогодні в Україні непросто знайти бізнес, який би забезпечив інвестору більший заробіток, ніж прибуток від розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики.

«Зараз ми пропонуємо інструментом трохи довше одного року – 16% (ставка за облігаціями внутрішньої держпозики, – прим. ред.), це досить суттєва компенсація. Я не впевнений, що є бізнес, який запропонує більший заробіток», – наголосив голова Мінфіну.

Нагадаємо, розрив між виплатами уряду з погашення ОВДП та обсягами запозичень від продажу облігацій на аукціонах з початку повномасштабної війни зріс до 43,7 млрд гривень.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd