ОВДП-аукціони: Мінфін розмістив військових облігацій на 128 млн гривень

5 липня Міністерство фінансів запропонувало інвесторам військові ОВДП, номіновані у національній валюті: від їхнього продажу відомство залучило до держбюджету 128 млн гривень.

Купити військові облігації – на який дохід можна буде розраховувати

Мінфін запропонував інвесторам три випуски гривневих військових облігацій, зберігши ставки прибутковості на колишньому рівні.

Так, найкоротші тримісячні ОВДП минулого вівторка розміщувалися під 9,5%, тоді як ставка прибутковості за шестимісячними облігаціями внутрішньої держпозики склала 10%. Гривневі однорічні держпапери 5 липня розміщувалися під 11,5%.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, в результаті продажу тримісячних ОВДП до бюджету вдалося залучити 82 млн гривень. Водночас, продаж паперів, термін обігу яких складає півроку, забезпечив надходження на рівні 14 млн гривень. Однорічні гривневі облігації внутрішньої держпозики були розміщені на 32 млн грн.

У Міністерстві фінансів нагадують, що кожна гривня, інвестована у військові облігації, допомагає Україні боротися з агресором.

Варто зазначити, що кількість вкладників у військові ОВДП серед фізичних та юридичних осіб за минулий тиждень зросла на 3400 – до 101,23 тис. Обсяг їхніх гривневих вкладень у облігації за останні сім днів зріс майже на 300 млн гривень та досяг 11,2 млрд грн. Крім того, громадяни та бізнес володіють військовими ОВДП на суму $114,7 млн та €35,9 млн.

При цьому закордонні інвестори збільшили обсяг вкладень в облігації з 27 червня до 1 липня на 200 млн гривень: тижнем раніше приріст склав 406 млн грн.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення виплати за внутрішніми облігаціями, які здійснюють уряд, на 13,6 млрд гривень вище запозичень на аукціонах з продажу ОВДП..

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd