ОВДП-аукціон: Мінфін розмістив військових облігацій на 278 млн гривень

23 серпня Мінфін залучив від розміщення військових ОВДП 278 млн гривень, повідомляє Banker.ua з посиланням на дані відомства.

Військові ОВДП: як вберегти гроші від інфляції, вклавши їх у оборону  України. Новости :section-UKR.NET.

Минулого вівторка розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики забезпечило надходження до держбюджету на рівні 278 млн гривень.

Міністерство фінансів пропонувало інвесторам гривневі цінні папери з терміном обігу від 6 місяців до 1,2 року, залишивши ставки доходності на колишньому рівні.

Найбільшою популярністю 23 серпня користувалися «найкоротші», шестимісячні військові облігації з погашенням у січні 2023 року. Такі ОВДП розміщувалися під 12% та дозволили поповнити державний бюджет майже на 208 млн гривень.

Однорічних паперів, дата погашення яких припадає на 5 липня наступного року, Мінфін продав на 48 млн гривень: тут середньозважена ставка прибутковості склала 14%.

Що ж до військових облігацій із погашенням у вересні 2023-го, то їх за результатами вчорашнього ОВДП-аукціону вдалося продати на 23,1 млн гривень. Цей випуск цінних паперів розміщувався під 16% річних.

Як зазначають у Міністерстві фінансів, кожна гривня, інвестована у військові облігації внутрішньої держпозики, спрямовується на допомогу воїнам ЗСУ для знищення ворога в усіх напрямках та повернення українських земель, окупованих та анексованих російською федерацією.

«Військові облігації – це інвестиції у Перемогу України. Ці кошти підтримують Збройні Сили України та забезпечують нашим військовим необхідну зброю, патрони, техніку, харчування та медикаменти», – наголошується в повідомленні Міністерства.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни виплати уряду за ОВДП на 43,6 млрд грн перевищили запозичення від продажу облігацій на аукціонах.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd