Обіг готівки в касах банків помітно впав: підсумки I кварталу

У січні-березні найбільші обсяги готівки надійшли до кас банків у результаті здійснення операцій клієнтів з використанням платіжних карток, повідомляє Banker.ua з посиланням на матеріали ЕП.

Внесення коштів через касу банку: чи діють готівкові обмеження? |  «Дебет-Кредит» - Бухгалтерські новиниЗа даними Нацбанку, протягом I кварталу оборот готівки в касах українських банків знизився: порівняно з січнем-березнем 2021-го показник упав на 11%.

Так, протягом перших трьох місяців 2022 року обсяг надходжень готівки до кас українських банків становив 490,4 млрд грн.

При цьому показник видачі готівки з кас фінустанов у зазначений період становив 544,8 млрд гривень: тут скорочення порівняно з І кварталом 2021-го становило 0,5%.

У структурі надходжень та витрат готівки з кас банків та інкасаторських компаній за операціями з клієнтами значних змін у січні-березні не відбулося, зазначають у НБУ.

Варто зазначити, що протягом I кварталу найбільші обсяги готівки – 34,1% – надійшли до кас банків у результаті здійснення операцій клієнтів з використанням платіжних карток.

Крім того, до трійки найбільших джерел надходження готівки до кас банків у січні-березні 2022-го потрапили торгова виручка (31,8%) та виручка від усіх видів послуг (14%).

Найпоширенішими касовими операціями з видачі готівки протягом I кварталу стали операції клієнтів з використанням платіжних карток (78,9%), угоди з купівлі іноземної валюти у клієнтів (5,6%) та операції у рамках підкріплення операторів поштового зв’язку (5,6%).

Нагадаємо, у квітні українці продали валюти на $238 млн більше, ніж придбали.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd