Новини закордонних ринків

Фондові індекси США зросли у понеділок

S&P 500 та індекс Dow Jones додали 0,6%, а високотехнологічний Nasdaq збільшився на 0,4%.

Настрої на Волл-стріт покращилися після нових сигналів від чиновників Федеральної резервної системи США щодо можливої подальшої паузи у циклі підвищення відсоткових ставок.

У понеділок заступник голови ФРС Філіп Джефферсон заявив, що останні дані щодо інфляції подають надію.

Тим часом учасники ринку продовжили скуповувати золото та інші притулки на тлі потенційних наслідків нового конфлікту на Близькому Сході між Ізраїлем та палестинським військовим угрупованням ХАМАС.

Ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону переважно зростають

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index зріс на 0,8%, японський Nikkei додав 2,3%, південнокорейський Kospi подорожчав на 0,5%, сінгапурський STI збільшився на 0,8%, гонконзький Hang Seng зріс на 1,3%, а китайський Shanghai Composite знизився на 0,5%.

Все через зростання очікувань з приводу того, що американський регулятор не підвищуватиме процентні ставки на наступному засіданні в листопаді.

Крім цього, покращенню настроїв інвесторів у регіоні сприяло зниження цін на нафту після їх різкого зростання у понеділок.

У базовому сценарії індекс S&P 500 знизиться до кінця 2023 року і трохи зросте у 2024-му — Barclays

За прогнозами експертів з британського банку, S&P 500 закінчить 2023 рік на рівні 4 150 пунктів, що приблизно на 4,3% нижче за поточні значення.

При цьому в Barclays очікують, що до кінця наступного року індекс досягне позначки 4 500 пунктів, показавши скромне зростання на 3,8% від рівня вчорашнього закриття.

Ці прогнози є базовими сценаріями, які, на думку Barclays, реалізуються у разі «м'якої посадки» американської економіки.

У британському банку також зазначили, що дані щодо зайнятості та інфляції, листопадове засідання ФРС, а також наступний сезон корпоративної звітності у США будуть ключовими каталізаторами подальшої динаміки на американському ринку акцій до кінця року.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd