Новини закордонних ринків

Фондові індекси США в основному знизилися у четвер

S&P 500 та високотехнологічний Nasdaq втратили трохи більше ніж 0,1%, а індекс Dow Jones практично не змінився.

Волл-стріт зберігає стриманий настрій напередодні виходу ключових даних щодо американського ринку праці в п'ятницю.

Тим часом прибутковість казначейських облігацій США знижується другий день поспіль після нещодавнього стрімкого зростання, яке чинило тиск на ринок акцій, а також викликало побоювання з приводу рецесії.

Ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону зростають, крім Японії

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index виріс сьогодні на 0,9%, південнокорейський Kospi додав 0,3%, сінгапурський STI збільшився на 0,5%, гонконзький Hang Seng подорожчав на 1,9%, а японський Nikkei знизився на 0,3%.

Інвестори у регіоні вважають, що звіт про зайнятість у США покаже ознаки уповільнення найму співробітників. Це, своєю чергою, потенційно знижує можливість подальшого підвищення відсоткових ставок американським регулятором.

У JPMorgan готуються до падіння S&P 500 на 20%

На думку головного стратега JPMorgan щодо глобальних ринків Марка Колановича, високий рівень відсоткових ставок у США, гостра нестача грошових коштів у населення, ймовірно, призведуть до початку економічної рецесії в країні та падіння американського фондового ринку.

При цьому Коланович зазначає, що фондовий ринок США може продовжити зростати деякий час: багато залежатиме від економічних звітів у найближчі кілька місяців.

Експерт з JPMorgan також попередив про те, що великі технологічні компанії США, серед яких Apple, Amazon, Alphabet (материнська компанія Google), NVIDIA, Tesla та Microsoft, найбільш уразливі у поточній ситуації.

Тим часом Коланович вважає, що купівля інструментів грошового ринку та короткострокових держоблігацій зараз є найкращою стратегією захисту.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd