Новини закордонних ринків

Фондові індекси США знижуються третій день поспіль

S&P 500 втратив 1,6%, високотехнологічний Nasdaq — 1,8%, а індекс Dow Jones знизився на 1,1%.

Зростання побоювання Волл-стріт пов'язані з останніми даними щодо американського ринку праці, які можуть спонукати Федеральну резервну систему США тримати ставки на високому рівні ще довгий час.

Число американців, які подали первинні заявки на допомогу з безробіття минулого тижня, впало до 201 тисячі — це найнижче значення з січня цього року.

Останні економічні дані свідчать про збереження стійкості американського ринку праці, попри агресивну кампанію щодо посилення грошово-кредитної політики ФРС, зауважує Seeking Alpha.

Ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону демонструють змішану динаміку

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index виріс сьогодні на 0,4%, японський Nikkei впав на 0,4%, південнокорейський Kospi скоротився на 0,3%, сінгапурський STI практично не змінився, а китайський Shanghai Composite та гонконзький Hang Seng знизилися на 0,7% та 1 відповідно.

Інвестори в регіоні зберігають стриманий настрій на тлі зростаючих очікувань щодо того, що ФРС США доведеться підтримувати відсоткові ставки на високому рівні триваліший час.

Moody's знижує кредитні рейтинги найбільших забудовників Китаю

Американське рейтингове агентство вирішило переглянути на предмет можливого зниження кредитні рейтинги для низки китайських будівельних компаній, серед яких: China Jinmao Holdings Group, China Vanke, China Resources Land та China Overseas Land & Investment.

У Moody's таке рішення пов'язують з останніми урядовими даними, які показали, що зниження цін на нове житло у Китаї у серпні прискорилося. Крім цього, послаблення іпотечних обмежень призвело до сплеску покупок житла на початку минулого місяця, але у вересні продаж знову сповільнився.

Раніше, минулого тижня, агентство Moody's погіршило загальний прогноз щодо китайського сектору нерухомості до негативного. Таке рішення було прийнято на тлі більш слабких перспектив економічного зростання Китаю, а також побоювань з приводу несвоєчасного завершення та здачі будівельних проєктів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd