Новини закордонних ринків

Фондові індекси США зростають четвертий день поспіль

За підсумками вчорашньої торгової сесії S&P 500 додав 0,5%, високотехнологічний Nasdaq — 0,4%, а індекс Dow Jones — 0,1%.

Учасники ринку отримали більше економічних даних, які посилили надії на те, що Федеральна резервна система США завершить цикл підвищення відсоткових ставок.

За даними Automatic Data Processing (ADP), у серпні кількість вакансій у приватному секторі США зросла на 177 тис., що набагато нижче за консенсус-прогноз аналітиків у 200 тис. і значно нижче за липневий показник у 371 тис.

Тим часом оцінку зростання ВВП США у другому кварталі 2023 року було переглянуто у бік зниження до 2,1% порівняно з попереднім значенням у 2,4%.

Ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону демонструють змішану динаміку

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index знизився сьогодні на 0,4%, японський Nikkei додав приблизно 1%, сінгапурський STI збільшився на 0,5%, південнокорейський Kospi скоротився на 0,4%, а китайський Shanghai Composite та гонконзький Hang Seng знизилися на 0,7% та 0,5% відповідно.

Інвестори в регіоні зберігали стриманий настрій після виходу нових економічних даних із Китаю: у серпні виробнича активність у другій за величиною економіці світу скоротилася, це відбувається п'ятий місяць поспіль.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd