Нерезиденти вклали у військові облігації понад 50 млн гривень – НБУ

Найбільші покупці військових облігацій внутрішньої держпозики – банки; обсяг вкладень нерезидентів перевищив 50 млн гривень, повідомляє Banker.ua з посиланням на дані регулятора.

Мінфін розмістив військові облігації на 5,4 млрд грн — Новини України / НВЗа даними депозитарію Національного банку, з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Мінфін провів 20 аукціонів із продажу військових облігацій.

Так, за рахунок розміщення військових ОВДП відомству вдалося залучити до державного бюджету майже 36,6 млрд гривень, $93,8 млн та €176,5 млн.

Найбільшим покупцем військових облігацій внутрішньої держпозики на сьогоднішній день є банки-первинні дилери. У той же час обсяг вкладень нерезидентів у військові ОВДП перевищує 50 млн гривень.

Що ж до фізичних та юридичних осіб, то дані категорії інвесторів також нарощують вкладення у військові облігації: за останній тиждень учасниками ОВДП-аукціонів стали ще 1700 громадян та представників бізнесу.

За підрахунками НБУ, на 25 квітня власниками військових ОВДП стали понад 9100 фізичних та юридичних осіб. Обсяг інвестицій з боку цієї категорії покупців досяг 5,8 млрд гривень, $36 млн та €25,2 млн.

Варто зазначити, що протягом I кварталу Міністерство фінансів залучило до держбюджету за рахунок розміщення ОВДП 41,3 млрд гривень, $172 млн та €7 млн.

Результати січня-березня 2022-го на 56,5% поступаються сумі, отриманій в результаті продажу гривневих облігацій протягом I кварталу минулого року.

Розміщення доларових паперів у січні-березні принесло на 76,6% менше коштів, ніж протягом перших трьох місяців 2021 року. Надходження від продажу облігацій, номінованих у євро протягом I кварталу виявилися на 89,8% менше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Нагадаємо, 19 квітня Міністерство фінансів розмістило військових облігацій на 3,6 млрд гривень: гривневих ОВДП вдалося продати на 156,4 млн грн.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd