НБУ запустив сайт із фінансової грамотності

Національний банк запустив cайт із фінансової грамотності "Гаразд" – безкоштовну онлайн-платформу, завдяки якій українці зможуть здобути рівень фінансових знань, достатній для ухвалення відповідальних рішень щодо персональних фінансів.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

У НБУ зазначили, що в умовах війни українці зіштовхнулися з безліччю нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності та знань з управління особистими фінансами.

Серед них – зростання кількості випадків платіжного шахрайства, кіберзлочинів та соціального інжинірингу, необхідність збереження вартості заощаджень, потреба в оптимізації особистого чи сімейного бюджету, необхідність розвитку навичок фінансового ризик-менеджменту.

Структура онлайн-платформи складається з шести розділів: "Гроші", "Фінансове планування", "Депозити", "Кредити", "Шахрайство" та "Cтрахування". Сайт також має дві спеціальні динамічні рубрики – "Лайфхаки" та "Питання дня".

На сайті можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання споживачів щодо депозитів, кредитів, роботи колекторів, страхування, шахрайства з платіжними картками тощо.

Окрім того, на ньому містяться поради про те, як ефективно користуватися фінансовими послугами та управляти своїми фінансами.

На момент запуску на сайті "Гаразд" уже розміщено понад 170 статей.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd