НБУ пояснив, як працюватимуть банки в разі тривалого блекауту

НБУ разом із системно важливими банками впроваджує план заходів для забезпечення безперервності роботи банківської системи на випадок тривалого блекауту.

Что такое блэкаут: все что нужно знать об эвакуации из Киева 2022 | Новый  канал

«Друзі, вчора російська федерація вкотре підтвердила свій статус країни-терориста, завдавши удари по енергетичній та цивільній інфраструктурі України. Те, що ворог бачить своєю метою повний блекаут, – очевидно, тож ми заздалегідь почали готуватися до можливої тривалої відсутності електропостачання», — написала пресслужба регулятора.

Системно важливими банками визначений перелік 760 чергових відділень, розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.

Чергові відділення вже забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики.

Реалізуються плани логістичного забезпечення таких відділень додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою.

Організовано безперебійну роботу контактних центрів Національного банку і системно важливих банків для інформування клієнтів про наявність, місце розташування і графік роботи критично важливих відділень банків у містах.

З метою зниження навантажень на відділення банкам рекомендовано автоматично продовжувати строк дії платіжних карток та відтермінувати повторну ідентифікацію клієнтів.

«Банки формуватимуть графіки роботи чергових відділень у такий спосіб, щоб за необхідності вони стали місцем прихистку для всіх, хто його потребуватиме – Пунктами незламності. Це наша спільна оборона, наш внесок у наближення перемоги», – зазначив голова Національного банку Андрій Пишний.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd