НБУ надав банкам готівкову валюту на $100 мільйонів та 20 мільйонів євро

Національний банк вчетверте провів операції з обміну безготівкової валюти банків на готівку для підкріплення кас банківських установ. Про це повідомляє пресслужба регулятора на своїй сторінці у Facebook.

Правління НБУ ухвалило рішення про часткову зміну розподілу вертикалей  підпорядкування

«Національний банк України вкотре провів операції із системно важливими банками щодо обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. В обмін НБУ запропонував $100 млн та 100 млн євро», — йдеться у повідомленні.

З обміну доларів: участь взяв один із 14 системно важливих банків. Була потрібна вся сума.

З обміну євро: участь взяв також один із 14 системно важливих банків, який обміняв 20 млн євро.

Регулятор пояснив, що такі операції здійснюються для вирішення проблеми з тимчасовим браком готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, що виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону.

«Заходи щодо підкріплення кас банків готівкою вже мали ефект. Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків поступово вирішується, про що свідчить, зокрема, зменшення кількості банків — учасників таких операцій», — зазначили в НБУ.

За словами Нацбанку, загалом порівняно з початком вересня залишки готівки у касах банків суттєво збільшилися і банки починають активніше задовольняти попит громадян у готівковій валюті.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd