Наслідки ракетних ударів по Україні: впав ринок цінних паперів та зміцнився долар

У понеділок, 10 жовтня, після масованих ракетних атак на Україну та, зокрема, Київ обвалився ринок глобальних акцій. Водночас інвестори почали вкладатися в «активи-сховища», такі як долар та облігації, передає Banker.ua з посиланням на Reuters.

Після тижневого зростання акції українських компаній на Варшавській  фондовій біржі почали падати | Українські Новини

Індекс MSCI All-World впав на 0,5% на початку торгів у Європі. Загальноєвропейський індекс STOXX 600 впав на 0,5% до найнижчого рівня за тиждень, тоді як німецький DAX втратив 0,1%, а FTSE 100 впав на 0,7%, що зробило його одним із найслабших індексів.

Ф’ючерси на S&P 500 впали на 0,5%, а ф’ючерси на Nasdaq – на 0,6%. Водночас долар значно зміцнився. Так, індекс долара зріс на 0,3% – до 113,14, внаслідок чого євро знизився на 0,4% – до 0,9697 долара, натомість єна залишилася незмінною на рівні 145,45.

Фунт стерлінгів втратив 0,3% – до $1,10625 після того, як Банк Англії оголосив про несподіване рішення підтримати ринок цінних паперів напередодні завершення програми екстреної купівлі облігацій.

Ціна на нафту марки Brent впала на 0,7% – до 97,26 доларів за барель, а ціна на американську нафту марки WTI впала на 0,6% – до 92,08 долара за барель.

«Я ставив питання, чи дивилися ринки на ситуацію в Україні та чи думали, що це наближає нас до кінця – такою була перша реакція на прогрес, досягнутий українською армією влітку. Такої реакції більше немає, і це явно розглядається як просто посилення напруженості, а не кінець чогось», – заявив голова відділу валютної стратегії Societe Generale Кіт Джакс після російських ракетних ударів по Україні.

Джакс додав, що існує геополітична напруга та перспектива посилення грошово-кредитної політики у США.

Прибутковість 10-річних облігацій Німеччини, які є орієнтиром для регіону, знизилася на 3 базисних пункти до 2,162%, тоді як прибутковість більш чутливих 2-річних облігацій Schatz впала на 8 базисних пунктів до 1,787%.

Також застереженням стало падіння акцій китайських блакитних фішок на 2%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd