Найбільше розміщення військових ОВДП: Мінфін продав облігацій на 13 млрд грн

26 квітня Міністерство фінансів провело найбільший ОВДП-аукціон із початку повномасштабного вторгнення російського агресора в Україну.

Купити військові облігації – на який дохід можна буде розраховуватиЯк повідомляє прес-служба Мінфіну, 26 квітня відомство здійснило найбільше розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики, поповнивши державний бюджет на 12,99 млрд гривень.

Левову частку надходжень до держбюджету минулого вівторка забезпечив продаж гривневих паперів із погашенням у червні 2023 року. Цей випуск розміщувався під 11%, а його продаж приніс 10,95 млрд грн.

Облігації внутрішньої держпозики, дата погашення яких припадає на 27.07.2022 року, було продано на 1,95 млрд гривень: середньозважена ставка прибутковості тут склала 9,5%.

Щодо ОВДП з погашенням у листопаді поточного року, то вони розміщувалися під 10% і були продані на суму 90 млн грн.

Варто зазначити, що протягом перших трьох місяців 2022 року Мінфін продав облігацій внутрішньої держпозики на 41,3 млрд гривень, $172 млн і €7 млн, що на 56,5% менше, ніж у I кварталі 2021-го. При цьому доларових паперів у січні-березні поточного року відомство розмістило на 76,6% менше ніж протягом перших трьох місяців 2021-го, а номінованих у євро – менше на 89,8%.

Для того, щоб спростити доступ нерезидентів до ОВДП, зокрема, до військових облігацій, а також з метою створення нових послуг з продажу держпаперів, Нацбанк затвердив нові моделі обліку облігацій у власності закордонних інвесторів та запровадив ще більше можливостей для застосування «лінку» з міжнародним депозитарієм.

Нагадаємо, 19 квітня Міністерство фінансів розмістило військових облігацій на 3,6 млрд гривень: гривневих ОВДП вдалося продати на 156,4 млн грн.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd