Нафта зростає, кидаючи виклик падінню фондового ринку, оскільки побоювання щодо пропозиції зберігаються

Ціни на нафту зростають третю сесію поспіль у п'ятницю, ігноруючи побоювання з приводу глобального економічного зростання, оскільки побоювання з приводу скорочення поставок підтримали ціни напередодні ембарго Європейського Союзу, що насувається, на російську нафту.

За місяць українська нафта подорожчала майже на 6% | Українська ЕнергетикаФ'ючерси на нафту марки Brent виросли на 84 центи, або 0,8%, до 111,74 долара за барель до 03:06 за Грінвічем, тоді як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) виросла на 80 центів, або 0 ,7% до 109,06 долара за барель.

Brent та WTI дорожчають другий тиждень поспіль завдяки пропозиції ЄС поступово припинити постачання російської сирої нафти через шість місяців і нафтопродуктів до кінця 2022 року. Це також призведе до заборони всіх судноплавних та страхових послуг для транспортування російської нафти. План, як і раніше, вимагає одностайної підтримки з боку 27 країн блоку.

"Є побоювання з приводу глобального зростання і того, що він може означати для попиту на нафту", - сказав Уоррен Паттерсон, який очолює відділ досліджень сировинних товарів ING.

«Однак заборона ЄС, що насувається, на російську нафту більш ніж компенсує це на даний момент, і тому повинна обмежити падіння цін».

Акції Уолл-стріт впали в четвер, оскільки інвестори побоювалися, що агресивна політика центральних банків у всьому світі, спрямована на заборону інфляції, може загальмувати економічне зростання.

Банк Англії попередив у четвер, що Британія ризикує отримати подвійний удар у вигляді рецесії та інфляції вище за 10%, оскільки вона підняла відсоткові ставки до найвищого рівня з 2009 року, піднявшись на чверть відсоткового пункту до 1%.

Щодо пропозиції, Організація країн-експортерів нафти, росія та союзні виробники, відомі як ОПЕК+, погодилися, як і очікувалося, на чергове скромне щомісячне зростання видобутку нафти.

Ігноруючи заклики західних країн збільшити видобуток, ОПЕК+ погодилася збільшити видобуток у червні на 432 000 барелів на добу відповідно до свого плану з ослаблення обмежень, запроваджених після того, як пандемія вдарила по попиту.

Інвестори також спостерігають за зростанням попиту з боку США цієї осені, оскільки Вашингтон оприлюднив плани закупівлі 60 млн барелів сирої нафти для своїх надзвичайних запасів.

Комісія Сенату США висунула законопроект, який може піддати ОПЕК+ судовим позовам за змову з метою підвищення цін на нафту. Конгресу не вдавалося прийняти варіанти закону понад два десятиліття, але законодавці стурбовані зростанням інфляції та високими цінами на бензин.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd