Нафта здорожчала в очікуванні результатів щомісячного звіту ОПЕК

Ціни на нафту у вівторок, 14 травня, слабко підвищуються в очікуванні результатів щомісячного звіту ОПЕК щодо нафтового ринку.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $83,47 за барель, що на $0,11 (0,13%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти здорожчали на $0,57 (0,7%) до $83,36 за барель.

Ф'ючерси на сорт WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,1 (0,13%) – до $79,22 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,86 (1,1%) – до $79,12 за барель.

Увагу трейдерів у вівторок спрямовано на щомісячний звіт ОПЕК щодо нафтового ринку. Крім того, вони продовжують оцінювати можливість продовження альянсом чинних обмежень на зустрічі 1 червня.

Міністр нафти Іраку Хайян Абдулгані минулої суботи заявив, що його країна «вже знизила видобуток достатньою мірою» і не готова до подальшого скорочення. Проте вже в неділю міністр змінив свою риторику, сказавши, що рішення про продовження добровільного обмеження виробництва ухвалюватиметься країнами ОПЕК, і Багдад його дотримуватиметься.

Інвестори також чекають на дані про динаміку цін виробників і споживчих цін у США за квітень, які, ймовірно, дозволять оцінити ймовірність зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС) цього року. Ці звіти буде оприлюднено у вівторок і середу відповідно.

«Ми очікуємо, що країни ОПЕК+ продовжать чинні обмеження на видобуток», – каже аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар. На цьому тлі, а також з урахуванням пом'якшення грошово-кредитної політики центробанками розвинених країн, ціна на Brent у ІІІ кварталі становитиме в середньому $80 за барель, у четвертому – $85 за барель, зазначає експерт.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd