Нафта здорожчала після обвалу цін минулого тижня

Ціни на нафту зростають у понеділок, 22 липня, після суттєвого зниження минулого тижня. Трейдери оцінюють новини з США, а також ситуацію з лісовими пожежами в Канаді, що може призвести до зниження видобутку нафти у країні.

Про це повідомляє enkorr.

Вересневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,45 (0,54%), до $83,08 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $2,48 (2,9%), до $82,63 за барель.

Серпневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,41 (0,51%), до $80,54 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,69 (3,3%), до $80,13 за барель.

Термін біржового обороту серпневих ф'ючерсів на WTI спливає із завершенням сесії у понеділок. Вересневі контракти, що активно торгуються, здорожчали під час торгів на $0,38 (0,48%), до $79,02 за барель.

Минулого тижня ціна на Brent знизилася на 2,8%, на WTI – на 2,5%.

Президент США Джо Байден 21 липня оголосив, що знімає свою кандидатуру з президентських виборів, і висловив підтримку віцепрезиденту Камалі Харріс як новому претенденту на пост президента від демократів.

Побоювання виникнення дефіциту на ринку в короткостроковій перспективі зупинили зниження нафтових цін у понеділок, йдеться в огляді аналітиків ANZ Research. Лісові пожежі в Канаді ставлять під загрозу видобуток обсягом близько 348 тис. барелів на добу (б/д), заявили регулятори канадської провінції Альберта.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd