Нафта відновлюється 11 травня, трохи випереджаючи економічні дані

Нафта виросла в середу вранці в Азії, оскільки інвестори чекають на економічні дані США та Китаю.

Нафта різко подешевшала після звільнення Суецького каналу — УНІАНФ'ючерси на нафту марки Brent виросли на 1,38% до 103,87 долара на 22:24 за східним часом (2:24 за Грінвічем), а ф'ючерси на сиру нафту WTI підскочили на 1,27% до 101,03 долара.

Інвестори стежитимуть за квітневими продажними цінами в Китаї та індексом споживчих цін у США. Зокрема, сильніший долар впливає на такі товари, як нафту, які оцінюються у валюті.

Крім того, останнім часом ринок нафти був приголомшений вторгненням росії в Україну та карантином через COVID-19 у Китаї. Війна роздмухала інфляцію, підвищивши вартість всього, від їжі до палива. Роздрібні продажі бензину в США досягли рекордного рівня напередодні літнього автомобільного сезону.

Після впевненого старту нафту, як і раніше, зростає більш ніж на 30% за рік завдяки відновленню економіки після пандемії. Офіційні особи Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів попередили, що резервні потужності скорочуються у всіх енергетичних секторах, оскільки виробники скорочують інвестиції, що призводить до зростання цін.

Американський інститут нафти повідомив, що запаси сирої нафти в США виросли минулого тижня на 1,62 млн барелів, згідно з джерелами, знайомими з даними. Запаси палива також збільшились.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd