Нафта стабілізується 10 листопада, оскільки трейдери чекають на вказівки від даних щодо інфляції в США

Ціни на нафту стабілізувалися в четвер після падіння протягом трьох днів, оскільки вплив відновлених обмежень COVID у Китаї, найбільшому у світі імпортері нафти, зважується, і трейдери очікують на дані щодо інфляції в США, які можуть дати направлення для подальшого підвищення процентних ставок.

Нафта подешевшала на 7% за тиждень | Економічна правда

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 2 центи до 92,63 долара за барель о 05:34 за Грінвічем. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 8 центів до 85,75 доларів за барель.

Ціни на нафту марки Brent цього тижня впали більш ніж на 6%, а ціна на нафту WTI впала більш ніж на 7%.

Виробничий центр Гуанчжоу, міста з населенням 19 мільйонів чоловік, у четвер повідомив про більш ніж 2000 нових випадків захворювання за 9 листопада, що є третім днем вище цього рівня, що є найсерйознішим спалахом у місті на даний момент. Мільйонам жителів було наказано пройти тестування на COVID-19 у середу, а один міський район був заблокований, оскільки локальні випадки захворювання у Китаї досягли найвищого рівня з 30 квітня.

Дані щодо індексу споживчих цін (ІСЦ) у США будуть опубліковані пізніше у четвер, і очікується, що вони покажуть уповільнення темпів інфляції як за місячними, так і за річними базовими показниками. Це може призвести до того, що Федеральна резервна система США скоротить розмір запланованого підвищення процентної ставки, що вважатиметься позитивним фактором для зростання економіки та попиту на нафту.

Ціни також опинилися під тиском після повідомлення про значне збільшення запасів сирої нафти у США у середу.

«Перспективи цін на нафту стали обережнішими», - кажуть аналітики Haitong Futures у Шанхаї. "Дані за індексом споживчих цін у США ... ще більше вплинуть на ринкові очікування на макрорівні, що ще більше посилить вичікувальну позицію ринку".

За даними Управління енергетичної інформації США, запаси сирої нафти зросли минулого тижня на 3,9 млн барелів, досягнувши найвищого рівня з липня 2021 року.

Проте запаси бензину скоротилися на 900 000 барелів до найнижчого рівня з листопада 2014 року, а запаси дистилятів скоротилися на 500 000 барелів.

За словами аналітика Commonwealth Bank Вівека Дхара, ведмежі настрої щодо зростання запасів сирої нафти в США, можливо, були перебільшені.

Він зазначив, що запаси дистилятів, у тому числі дизельне паливо, мазут та паливо для реактивних двигунів, скоротилися до найнижчого рівня за десятиліття, а кількість днів, протягом яких ці запаси можуть задовольнити очікуваний попит, становить 26, що майже на п'ять днів. нижче середнього п'ятирічного показника, «вказуючи на те, що набагато жорсткіші умови, ніж на ринках нафти чи бензину в США».

У записці для клієнтів Дхар прогнозує, що в четвертому кварталі ціна на нафту марки Brent становитиме в середньому близько 95 доларів за барель, оскільки ринки нафти посилюються після запровадження запланованої Європейським Союзом заборони на імпорт російської нафти морським шляхом з 5 грудня у відповідь на вторгнення росії до України.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd