Нафта слабко дешевшає після злету цін напередодні

Ціни на нафту слабко опускаються у вівторок, 10 вересня, після підйому на день раніше. Трейдери стежать за ураганною активністю у Мексиканській затоці й оцінюють чутки про поповнення Китаєм стратегічних нафтових резервів.

Про це повідомляє enkorr.

Листопадові ф'ючерси на Brent здешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,08 (0,11%), до $71,76 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $0,78 (1,1%), до $71,84 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI знизилися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,14 (0,2%), до $68,57 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,04 (1,5%), до $68,71 за барель.

Національний центр прогнозування ураганів (NHC) США оголосив про формування тропічного шторму «Франсін» у Мексиканській затоці, який може посилитися й перейти до категорії ураганів до середини тижня. На узбережжі Луїзіани оголошено штормове попередження.

Shell повідомила, що уважно стежить за погодними умовами, й евакуювала другорядний персонал із платформ Enchilada/Salsa й Auger, а також призупинила буріння на платформах Perdido і Whale. Exxon Mobil призупинила роботу платформи Hoover.

«Шторм навряд чи вплине довгостроково, але він нервує галузь», – сказав MarketWatch старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

Аналітики StoneX під керівництвом Алекса Ходса зазначають, що позитивним чинником для нафтових котирувань у понеділок стали чутки, що Китай заповнює свої стратегічні резерви нафти на тлі зниження цін, купуючи щомісяця близько 16 млн барелів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd