Нафта помірно дорожчає після зниження цін напередодні

Ціни на нафту еталонних марок помірно підвищуються вранці у п'ятницю, 1 березня, після невеликого зниження напередодні, яке не завадило котируванням завершити у плюсі другий місяць поспіль.

Про це повідомляє enkorr.

Травневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,28 (0,34%), до $82,19 за барель. У четвер Brent здешевшала на $0,24 (0,3%), до $81,91 за барель.

Квітневі ф'ючерси на WTI на цей момент дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,21 (0,27%), до $78,47 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,28 (0,4%) – до $78,26 за барель.

У лютому ціна на Brent підвищилася на 2,3%, WTI – на 3,2%, незважаючи на «різні сили, що чинили тиск на світовий сировинний ринок», зазначив аналітик FXTM Лукман Отунуга.

«У будь-якому разі ціни залишаються у досить широкому діапазоні, й для зміщення балансу сил у бік «биків» чи «ведмедів» буде потрібний фундаментальний стимул. Це може бути розширення скорочень постачань з боку ОПЕК+, посилення геополітичної напруженості чи приємний сюрприз із боку економіки Китаю», - заявив Отунуга MarketWatch.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd